Institutul Muncii

mai mult
Acasă ARTICOLE Centrele metodico-didactice

Centrele metodico-didactice

7204 19 Iulie 2016

Centrele metodico-didactice sunt o parte a pedagogiei care realizează funcții importante ce țin de predarea și învățarea eficientă. Acestea studiază metodele pedagogice inovaționale și rezultatele procesului de învățământ, realizând, la rândul lor, mijloace viabile și cât mai reușite de atingere a scopului predării, a țelurilor și scopurilor pe care și le pune pedagogia și studentul însușii, având atât funcții practice, cât și teoretice.

Centrele metodico-didactice reprezintă o parte a sistemului educațional care cuprinde toate obiectele de învățare și metodele noi de predare, deoarece componenta cea mai importantă a însușirii reușite este predarea eficientă a obiectului. Centrele expuse pe site-ul nostru realizează o combinație reușită dintre eficiența predării și a însușirii de către student.

Înainte, rolul de bază îl avea profesorul. În centrele metodico-didactice moderne, studentul și activitatea lui sunt factorii de bază, căruia trebuie să i se asigure un nivel de predare și o dezvoltare de calitate superioară. Aici, rolul profesorului este de a crea condiții individuale de predare, luând în considerare particularitățile obiectului, vârsta studentului, abilitățile, țelurile și dorințele acestuia.

În asemenea centre cu scop didactico-metodic se realizează motivarea reală a studentului, se actualizează cunoștințele acestuia, se pun probleme practice și relevante pentru studenți, se formează noi abilități și cunoștințe utile, insistându-se pe continuitatea și eficiența în viața reală a informației prezentate la ore.

Elementul de bază al sistemului educaţiei sindicale şi formării cadrelor sindicale a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova este Institutul Muncii, căruia îi revine sarcina organizării nemijlocite a activităţii educaţionale în cadrul CNSM.

Institutul Muncii furnizează servicii educaţionale la standarde înalte de calitate, adaptate permanent nevoilor organizaţiilor sindicale, pentru a creşte impactul acţiunilor lor in societate şi a transforma instruirea sindicală într-un proces educaţional modern şi accesibil pentru toate categoriile efectivului sindical.