Acasă ARTICOLE Decor, decorațiuni, buchetul miresei.

Decor, decorațiuni, buchetul miresei.

7293 29 Ianuarie 2016

Secretul aranjamentului impresionant ar fi planificarea în detaliu. Primul pas pe care ar trebui să-l faci e să alegi culorile dominante ale sărbătorii. Acest lucru se face în dependență de preferințele cromatice ale mirilor, în nuanțele sălii de nuntă sau în conformitate cu anotimpul în care se sărbătorește evenimentul. Ar fi bine ca nuanțele alese să persiste în fiecare detaliu: sală de banchet, aranjamentele florale de pe mese, butoniere, buchetul miresei, invitațiile de nuntă, tortă, decorul mașinii ș. a.

Dacă îți dorești o nuntă originală, ai putea opta pentru decorul de sezon. În cazul în care planifici marele eveniment toamna, cu siguranță, invitații vor fi impresionați de aranjamentele din dovleac, frunze sau struguri. Acestea ar oferi sărbătorii o nuanță rustică, dar, totodată, s-ar păstra eleganța și prestigiul evenimentului. O mireasă ce poartă o coroniță confecționată cu măestrie din frunze, flori și crenguțe, în schimbul voalului tradițional, ar fi o imagine memorabilă pentru invitații nunții voastre de vis. Buchetul miresei și butonierile ar putea fi confecționate din ramuri de cătină roșie sau albă, măceș, afin, frunze și flori de toamnă. Ghindele, castanele, lemnul, fructele - sunt alte câteva idei pentru accesoriile care pot fi folosite alături de aranjamentele florale. Nunta de toamnă este una ideală pentru folosirea decorațiunilor și accesoriilor în nuanțele neutre ale pământului sau în culorile tari și fierbinți ale naturii. Poți folosi cu încredere orice culoare dorești, de la galben pai, auriu, arămiu, ruginiu, la roșu intens și chiar violet. Formele cele mai potrivite pentru decorațiunile acestui anotimp sunt frunzele de arțar, platan, stejar și fructele de toamnă (struguri, mere, gutui). Ține minte că aranjamentele florale ale unei nunți de toamnă sunt foarte colorate, foarte vii și foarte romantice.

Nunțile organizate iarna pot fi la fel de frumoase, având un caracter magic și feeric. Ai putea alege nuanțele de alb și albastru, care amintesc de zăpadă, gheață, natură sau alb și auriu, care sunt culorile Crăciunului. Indiferent de culorile alese, nu uita de conuri și crenguțe de brad pentru decorarea sălii de banchet, dar și pentru ornarea lumânărilor de cununie, chiar și în buchetul miresei și al nașei. Decorul unei nunți de iarnă poate deveni unul magnific dacă sunt folosite globurile, fulgușorii și zăpada artificială. Optând pentru acest tip de decor, mireasa devine Crăiasa Zăpezii, iar nunta – un regat de basm.

Primăvara și vara îți oferă un spectru vast de culori, așa că nu ai decât să stabilești ce îți dorești. Ai putea alege o combinație de roz și un pic de verde, astfel ai accentua veselia și fericirea pe care le simțiți voi - mirii. O nuntă cu un stil proaspăt poate fi obținută și în interior prin decorarea meselor și scaunelor cu panglici verzi și cu multe flori de sezon. Pentru un aspect mai elegant poți combina verde închis cu alb. Dacă plănuiești o nuntă în exterior, asigură-te că toată locația va fi plină de flori și plante viu colorate. Ar fi fumos dacă ai folosi florile de sezon, în schimbul tradiționalilor trandafiri sau gherbere: lăcrimioarele, lalele, liliacul, zambilele, narcisele, romanițele, floarea soarelui ș.a.

Ține minte că orice nuntă poate fi deosebită, cu farmec aparte, indiferent de nuanțele alese și anotimpul în care are loc evenimentul. Important e să stabilești ce îți dorești, iar apoi să te bucuri de rezultat.