Acasă ARTICOLE Tendințele la ziua de azi pentru organizarea unei nunti moderne.

Tendințele la ziua de azi pentru organizarea unei nunti moderne.

11067 12 Februarie 2018

Toate-s vechi și nouă-s toate…
(M. Eminescu)

Evenimentul de apogeu al vieții, NUNTA simbolizează armonia și izbânda, abandonul de sine și împlinirea prin celălalt. E cel mai festiv, unic și emoționant moment din viață prin care fiecare își realizează împlinirea ființei. E știut faptul că orice cuplu dorește să aibă o nuntă inedită, cum n-a mai fost alta, o nuntă ca-n povești: ambianță ireproșabilă, un wedding planner versat, moderator de excepție, muzică bună, dansatori, invitați impresionați… șirul va continua tot cu adjective din seria sinonimică a lui PERFECT. Am regăsit în firea moldovenilor din toate timpurile această motivație la mine ca la nimeni. E o tendință de veacuri să se organizeze acest eveniment cu mult fast, așa ca să impresioneze și să întreacă toate așteptările, iar mai nou, să curgă share-urile și like-urile râu.

Prezentul impune în față tinerilor care se căsătoresc întrebarea: Nuntă tradițională versus modernă? Unii susțin sus și tare nunta tradițională care ne definește apartenența la cultură și neam, considerând că prin respectarea obiceiurilor se dă culoare marelui eveniment cu iz se autentic, național, astfel asigurând continuitatea datinilor...

Alții însă vor menționa că sunt frumoase tradițiile și scot de sub lăcata timpului două-trei obiceiuri (la insistență părinților sau nașilor), dar aleg ce e în vogă, la modă, motivând că obiceiurile țin de trecut, iau mult timp din eveniment, plictisind nuntașii. Adevărat e că în ultima vreme, nunțile parcă sunt trase la indigo: același repertoriu, aceleași jocuri, aceleași aranjamente florale, spectacole răsuflate. Actualmente, mirii caută și găsesc ceva inedit, insistând tot mai mult pe modern.

În trend sunt nunțile în aer liber sau în corturi moderne, în restaurante de tip pensiune (complex) cu număr matrimonial pentru tineri, cu număr pentru invitați, parcări dotate cu supraveghere video, dar și sălile de banchet, stilate, spațioase ca la palat, dotate cu climatizatoare, aer condiționat, panouri de flori iluminate, artificii de neuitat, decor personalizat conform unui concept care ar constitui nu numai o ambianță ireproșabilă, ci și un parcurs organizat, divers și irepetabil.

Ar putea oare un cuplu organiza singuri un astfel de eveniment pe potriva așteptărilor?

E de la sine înțeles că în spatele reușitei unei nunți moderne nu e o zână cu bagheta magică, ci e o echipă de profesionaliști care pot preface imposibilul în posibil. În umbra unui dans incitant al mirilor sunt coreografi pricepuți, în amenajarea floristică a unei săli opulente, e ochiul unui design floral, în parcursul consecutiv al evenimentului e un excelent moderator...

Actualmente, tot mai suprasolicitată e organizarea unei nunți planificate de o Agenție de mariaj, un wedding planner care va coordona și va desfășura cu mare grijă, până la cele mai mici detalii, întreg evenimentul, transformându-l în unul de neuitat pentru miri.

Tot mai mulți tineri, chiar dacă nu-și doresc o nuntă tradițională, cochetează cu un nou tipar - nunta rustică care impune deschidere spre naturalețe, simplitate, autenticitate. Imaginați-vă într-o locație aleasă cu grijă (restaurant, han, o cramă), decorată cu cele mai frumoase obiecte din Casa Mare a părinților și a buneilor, cu miri, nași, vornicei în port național atât de colorat și variat…Ce poate fi mai splendid decât acest decor care asigură culoare și buna dispoziție?!

Se găsesc în top și nunțile în străinătate: luxul ales tot mai des de mirii care optează pentru un ceremonial nupțial pe malul mării sau într-o țară exotică, pentru a menține emoțiile și dispoziția romantică sau pentru a-și realiza un vis.

Unde nu s-ar desfășura acestea, ce conținut și formă n-ar avea, necesită multă dăruire, sacrificiu și multă muncă, mai ales că nunta e o carte în care primul capitol e scris în poezie, iar poezia trebuie să încânte și să facă sufletul să vibreze de bucurie și satisfacție.