Acasă ARTICOLE Importanța muzicii din viața noastră

Importanța muzicii din viața noastră

9486 29 Ianuarie 2016

Friedrich Nietzsche pe bună dreptate spunea: “Fără muzică, viața ar fi o eroare!”. Într-adevăr, muzica face ca oamenii să fie mai sensibili și mai prietenoși, le oferă alinare și fericire, însă în lipsa ei, toți ar fi mai săraci din punct de vedere sentimental.

Un cântec este asemenea unei minuni în timp ce muzicantul este magistrul care coordonează aceste clipe de magie. Notele muzicale, armonios aranjate pe portativ pot fi de ajutor în foarte multe cazuri: la calmarea bebelușilor, în timpul meditației sau în cazul în care vreți să petreceți alături de prieteni.

Muzica este un lucru foarte important din viața fiecăruia dintre noi, pentru că, dacă ea ar dispărea, s-ar pierde cele mai frumoase trăiri pe care le-am avut vreodată. Primele melodii le auzim de la mama în timp ce ne alină, mai târziu fiecare dintre noi își încearcă abilitățile de cântăreț. Nu e de mirare că la un moment dat folosim muzica pentru a ne exprima gândurile și emoțiile care ne cuprind.

Atunci când organizăm o nuntă, botez, zi de naștere, bal sau o altă petrecere apelăm la muzicanți, pentru ca aceștia să vestească lumii întregi despre bucuria noastră.

Totuși, alegerea unui interpret sau a unei formații, este un lucru destul de complex, deoarece melodiile care v-or răsuna la eveniment trebuie să satisfacă atât dorințele voastre muzicale, cât și a invitaților dumneavoastră.

Atunci când formați un play-list, trebuie să țineți cont de preferințele muzicale ale invitaților, mai cu seamă dacă decalajul de vârste este mare, prin urmare e bine ca pe listă să fie melodii care acoperă diferite decade (anii '70, '80), melodii populare, hiturile vremii sau muzică lentă.

Dacă apelaţi la o formaţie, e bine de ţinut cont de repertoriul, componenţa şi experienţa acesteia. De asemenea, este foarte important tipul de echipament care e folosit. În cazul în care festivitatea durează mai multe ore, o formaţie poate fi dezavantajată de faptul că vocea solistului sau a solistei poate obosi ceea ce inevitabil duce la pauze mari între piese sau pot apărea câteva note false printre melodiile dragi.

Pe de altă parte, un DJ pare a fi soluţia perfectă, deoarece acesta nu are un repertoriu prestabilit, deci e foarte flexibil la crearea play-listului, dar totuşi trebuie de verificat ce aparatură este folosită şi dacă aceasta va face faţă sălii în care urmează să aibă loc ceremonia.

O variantă de echilibru ar fi să optaţi pentru ambii. Să înceapă petrecerea cu o formaţie, iar restul serii să vă bucuraţi de un DJ. Stabiliţi din timp modalitatea de plată şi luaţi în calcul faptul că o formaţie este mai scumpă decât un DJ.

Sursa de bună dispoziţie a oricărei petreceri este moderatorul bine ales, deoarece anume acestei persoane îi revine sarcina de a crea o atmosferă specială de sărbătoare şi de a avea grijă de buna desfăşurare a ceremoniei. Unii interpreţi combină şi funcţia de moderator, pentru că într-un final să ofere tuturor oaspeţilor un show de excepţie.