Acasă ARTICOLE Foto / Video

Foto / Video

7575 29 Ianuarie 2016

“O imagine valorează cât o mie de cuvinte”, este un citat celebru spus de Frederick Barnard, care știa că numai în așa fel poate fi oprit timpul în loc, pentru ca amintirile noastre să rămână mereu vii.

Mulți oameni au acasă cel puțin un album foto sau un videodisc care, precum un seif, păstrează cele mai frumoase emoții și trăiri pe care au reușit să le capteze fiind alături de familie sau printre prieteni.

Aproape de două sute de ani fotografia contribuie la scrierea istoriei moderne, deoarece, odată cu apariția aparatelor de fotografiat, oamenii au început să imortalizeze tradițiile sale. Unele obiceiuri s-au pierdut de-a lungul timpului și continuă să existe numai prin prisma fotografiilor realizate la acea vreme. Încă din acele timpuri fotografii au clasat fotografiile ca fiind o adevărată artă, care s-a dezvoltat odată cu trecerea anilor.

Deși primele camere video au apărut ceva mai târziu decât cele foto, ele practic imediat au ocupat un loc important în viața oamenilor. La fel ca și fotografiile, filmele video au marcat viețile noastre prin înregistrarea unor evenimente importante de-a lungul istoriei, dar și prin dezvoltarea industriei cinematografice și a televiziunilor.

În ziua de azi, fiecare dintre noi, doar printr-o singură mișcare, poate deveni fotograf sau cameraman cu ajutorul performanțelor înalte ale aparatelor foto și video sau chiar a telefoanelor mobile. Cu toate acestea, este foarte important să se țină cont de factorii ce influențează ca fotografia sau filmulețul video să fie perfecte.

Anume din acest motiv, e bine ca atunci când plănuim un eveniment, să apelăm la profesioniștii din domeniu. Ei sunt cei care investesc timp și pasiune pentru a putea realiza o fotografie sau un clip video care să stârnească emoțiile trăite în acea clipă chiar și peste zeci de ani. Pentru ca sesiunea fotosau video să fie de o calitate înaltă, fotografii și cameramanii utilizează echipament costisitor care contribuie semnificativ la rezultatul final al acesteia.

Alegerea unui fotograf sau a unui operator este o sarcină grea și delicată, de aceea e bine ca să apelați la serviciile acestora din timp, pentru că de multe ori ei au programări pe câteva luni înainte. Pentru ca să fiți siguri că fotografiile sau filmul de la nuntă, botez, zi de naștere sau oricare altă festivitate pe care o organizați să fie pe placul vostru, e bine ca odată cu alegerea persoanelor ce vor presta astfel de servicii, să priviți portofoliul lucrărilor deja realizate, deoarece ele redau maniera de lucru și competența acestora.

În ziua în care are loc multașteptatul eveniment e de datoria dumneavoastră să zâmbiți și vesel să petreceți cele mai fericite momente din viață, iar profesionalismul fotografului și al cameramanului va imortaliza aceste clipe minunate pentru ca peste ani să resimțiți frumoasele emoții pe care le-ați avut la petrecere.