Acasă ARTICOLE Torte, colacii, băuturile

Torte, colacii, băuturile

6499 05 Mai 2016

Copturile, torturi şi băuturile sunt elemente plăcute și indispensabile ale unei sărbători reușite, fără de care nu se organizează în prezent nici un eveniment. Tortul se servește, de obicei, la sfârșitul sărbătorii, iar colacii fac parte din tradiția seculară a poporului nostru, în timp ce băuturile destind atmosferă și adaugă un plus de bucurie și bună dispoziție oaspeților.

Predecesorul torturilor contemporane sofisticate era pâinea, care se cocea anume cu ocazia nunții, botezului sau altor ceremonii, iar primul tort propriu-zis a apărut în secolul 17 în Paris. De atunci a apărut moda torturilor cu cremă, din diferite ingrediente, iar mai târziu, și moda tortului multietajat.

Culoarea albă a tortului provine din timpurile victoriene, când această culoarea se asocia cu mireasa și semnifica puritate și curățenie.

Tortul a devenit o parte extrem de importantă a oricărei petreceri, nu doar a nunții, încununând sărbătoarea și constituind apogeul acesteia, de aceea crearea unui tort de calitate, frumos, care să încânte atât oaspeții, cât și gazda evenimentului, este prioritatea patiseriilor noastre, care vor crea pentru dumneavoastră adevărate opere de artă.

Colacii sunt un alt element definitoriu pentru sărbătorile noastre, având un loc de cinste pe masele de la nunți, cumetrii, simbolizând prosperitate, tradiție, continuitate. Există chiar și tradiția ruperii colacului de către miri pentru a se vedea cine este gospodar în casă, colacul fiind, totodată, simbolul iubirii celor doi, infinite precum forma sa circulară. Colacii sunt darurile aduse nașilor copilului, părinților spirituali ai acestuia, în semn de adâncă considerație și respect pentru onoarea de a boteza mica odraslă.

Fiecare oaspete trebuie să guste numaidecât din tort și din colaci pentru a avea noroc tot anul și pentru a fi aproape cu tot sufletul de gazdele sărbătorii, pentru a împărtăși fiecăruia din bucuria evenimentului împărțind cu ei aceste elemente importante ale mesei de sărbătoare. Patiseriile și brutăriile noastre stau la dispoziția dumneavoastră, garantându-vă calitatea produselor lor, pe care au grijă să le facă extrem de delicioase pentru a vă încânta cu adevărat oaspeții.

Fie că este vorba despre o sărbătoare mai discretă pentru cei mai apropiați sau de un eveniment grandios, pentru fiecare va fi găsită o soluție individuală și apetisantă. Savurați gustul copturilor proaspete și a dulciurilor rafinate!